PD Željezničar

Uspon na Volujak, vrh Vlasulja (23386m/nv)

Tura:

Subota: Rani polazak prema Čemernom i Papinom dolu. Dolazak i uspon na vrh. U ovisnosti o vremenskim prilikama te stanju grupe možda bonus vrh, a možda spuštanje prema Trnovačkom jezeru te prema Suhoj/Prijevoru.

– POLAZAK: 25.08.2018. (SUBOTA) u 5.00h sa platoa ispred Zemaljskog muzeja;

Prijave i uplate za izlet najkasnije do 21.08.2018. do 22,00 sati u prostorijama Društva ili ili na žiro račun 3389002207592455 sa naznakom: Uplata ture za Volujak, te ime i prezime.
Troškovi izleta po osobi iznose 45,00 KM;
Broj mjesta je ogranicen i prijave ce se primati do popunjavanja mjesta (max 15 osoba!!!)

U cijenu je uračunat prijevoz, ulaz u NP Sutjeska, te ulaz u Park prirode Piva.

Broj mjesta je ograničen i prijave će se primati do popunjavanja mjesta. FIZIČKI IZRAZITO NAPORNA TURA (PREKO 10h HODA), TREBA DOBRO PROCIJENITI VLASTITE SPOSOBNOSTI PRIJE PRIJAVE NA ISTU!

– POVRATAK je u planiran u SUBOTU u 23h;

– PREHRANA: Hrana i piće – iz ruksaka; ponijeti dovoljno tekućine za cjelodnevni boravak u prirodi (VODE NEMA ILI IMA VRLO MALO USPUT), hrane za jednodnevni boravak.

– PLANINARSKA OPREMA: Potrebna je standardna oprema za boravak u planini: ruksak, gojzerice, hodački štapovi, slojevita odjeća, vjetrovka, zaštita od kiše-kabanica (pelerina), kapa, rukavice, prva pomoć, zaštitna krema od sunca, baterijska svjetiljka;

– DOKUMENTI: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica, novac;

– ZAHTJEVNOST PLANINARSKE TURE: K3 – Kondicijski zahtjevna tura (preko 8h sati hoda); T1 – Tehnički ne zahtjevno.

Vođa izleta: Dino Karadža

Važna napomena:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i sl.).

Sekcija za planinarske aktivnosti