PD Željezničar

Uspon na Perun, Karasovina(1472m/nv)

Topljenje snijega pratimo topljenjem zimskog sala. Prvi na redu je Perun, Vareški bog gromova i teške industrije. Krajnja destinacija je najviši vrh Zeničko Dobojskog kantona, Karasovina, Karahasanovina ili kolokvijalno, “tamo gdje sove…”.

– POLAZAK: Nedjelja (03.03.2019.) u 7.30h sa platoa ispred Zemaljskog muzeja.

Tura:
Vareš Majdan – Karasovina (1472 mnv) – P.D. Javorje – Vareš Majdan

Prijave i uplate za izlet najkasnije do 28.02.2019. do 21,00 sati u prostorijama Društva, Ključka 2, (ispod Kina Bosna u Alipašinoj) ili na žiro račun 3389002207592455 sa naznakom: Uplata ture za Perun, te ime i prezime. Uplate se primaju zaključno sa četvrtkom.

Troškovi izleta po osobi iznose 25,00KM u šta je uračunat prevoz.

Broj mjesta je ograničen i prijave će se primati do popunjavanja mjesta.

– POVRATAK je u planiran isti dan u 18.00h.

– PREHRANA: Hrana i piće – iz ruksaka; ponijeti dovoljno tekućine za cjelodnevni boravak u prirodi u zimskim uslovima. U domu je moguće naručiti hranu i piće.

– PLANINARSKA OPREMA: Potrebna je standardna oprema za boravak u planini u zimskim uslovima: ruksak, gojzerice, hodački štapovi, slojevita odjeća, vjetrovka, kapa, rukavice, prva pomoć, zaštitna krema od sunca, sunčane naočale i/ili brile, baterijska svjetiljka

– DOKUMENTI: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica, novac;

– ZAHTJEVNOST PLANINARSKE TURE: K2- Kondicijski srednje zahtjevna tura (do 6h sati hoda u zimskim uslovima); T1 – Tehnički ne zahtjevno.

Vođa izleta: Muslić Kenan

Važna napomena:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i sl.).

Sekcija za planinarske aktivnosti