PD Željezničar

Uspon na Inač (1425m/nv)

Tamo gdje se nakovnji ne hlade, a jaja potkivaju. Guste šume i hladni potoci. Tamo gdje su na zemlji plemeniti ljudi, a pod zemljom plemenite stijene.

Tura:

Kreševo-Inač-Lopata–Vranci-Kreševo (trajanje 8h)

– POLAZAK: 26.05.2019. (NEDELJA) u 7.00h sa platoa ispred Zemaljskog muzeja;

Prijave i uplate za izlet najkasnije do 23.05.2019. do 22,00 sati u prostorijama Društva, Ključka 2, (ispod Kina Bosna u Alipašinoj)

Troškovi izleta po osobi iznose 30,00KM u šta je uračunat prevoz i ručak u domu.

Broj mjesta je ograničen i prijave će se primati do popunjavanja mjesta.

– POVRATAK je u planiran isti dan u 19.00h;

– PREHRANA: Hrana i piće – iz ruksaka; ponijeti dovoljno tekućine za cjelodnevni boravak u prirodi. U domu na Lopati će biti organizovan ručak, koji je uračunat u cijenu.

– PLANINARSKA OPREMA: Potrebna je standardna oprema za boravak u planini: ruksak, gojzerice, gamaže, hodački štapovi, slojevita odjeća, vjetrovka, kapa, rukavice, prva pomoć, zaštitna krema od sunca, sunčane naočale, baterijska svjetiljka;

– DOKUMENTI: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica, novac;

– ZAHTJEVNOST PLANINARSKE TURE: K1 – Kondicijski manje zahtjevna tura (do 7h sati hoda); T1 – Tehnički ne zahtjevno.

Vođa izleta: Saudin Merdan

Važna napomena:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i sl.).

Sekcija za planinarske aktivnosti