PD Željezničar

Noćni pohod na Oštrc (Samoborsko gorje, Hrvatska)

Tradicionalni noćni pohod na Oštrc u Samoborskom gorju već 20ti put organizuje HPD Željezničar Zagreb, čiji ćemo dio ove godine biti i mi.

Plan izleta:
POLAZAK: Subota 16.12.2017. GODINE U 06,00h ISPRED ZEMALJSKOG MUZEJA

POVRATAK: Nedelja 17.12.2017.GODINE U VEČERNJIM SATIMA

1. DAN 16.12.2017.
Polazak u predviđenom terminu. Dolazak u Zagreb oko paodne, obilazak grada do 16h, a zatim priključivanje učesnicima Noćnog pohoda na Oštrc.
Tura traje cca 1h. Noćenje u planinarskom domu.

2. DAN 17.12.2017.
Ustajanje i doručak. Odlazak u Samobor i obilazak grada. Obavezna degustacija najboljih kremšnita u Hrvatskoj – tako bar kažu 🙂
U 14h polazak za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

CIJENA: 105,00 KM (PREVOZ+SPAVANJE)

PRIJAVE UČESNIKA NAJKASNIJE DO 14.12.2017. do 12h ili do popune mjesta. Prijave i uplate moguce u prostorijama društva.

BROJ MJESTA OGRANIČEN !!!

– PLANINARSKA OPREMA: Potrebna je standardna oprema za boravak u planini: ruksak, gojzerice, hodački štapovi, slojevita odjeća, vjetrovka, kapa, rukavice, prva pomoć, baterijska svjetiljka; vreća za spavanje.

– DOKUMENTI: pasoš(sa datumom vrijednosti minimalno 3 mjeseca od zadnjeg dana boravka u Hrvatskoj), zdravstvena i planinarska iskaznica, novac;

– ZAHTJEVNOST PLANINARSKE TURE: K1 – Kondicijski nezahtjevna tura (cca 1h hoda ); T1 – Tehnički ne zahtjevno.

Vođa izleta: Anis Čeljo

Važna napomena:
Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i sl.).

Sekcija za planinarske aktivnosti