PD Željezničar

Dvodnevna tura na Prenj

Tura:

Subota: Prvi dan polazak od Rapti prema Velikoj Kapi, spust do Vrutka i dalje prema Jezercu. Smještaj i uspon na Zelenu Glavu i Otiš, a zatim povratak na Jezerce.
Nedelja: Uspon na Osobac, povratak prema Crnom polju ili Bijeloj, ovisno od uslova.

– POLAZAK: 17.09.2016. (SUBOTA) u 6.30h sa platoa ispred Zemaljskog muzeja;

Prijave i uplate za izlet najkasnije do 15.09.2016. do 20,00 sati u prostorijama Društva ili u online shopu https://zeljo.ecwid.com/

Troškovi izleta po osobi za članove iznose 33,00KM u šta je uračunat PREVOZ i OSIGURANJE – a za ostale 38,00KM.

Broj mjesta je ograničen i prijave će se primati do popunjavanja mjesta.

– POVRATAK je u planiran u NEDELJU do 20h;

– PREHRANA: Hrana i piće – iz ruksaka; ponijeti dovoljno tekućine za jednodnevni boravak u prirodi, hrane za dvodnevni boravak.

PLANINARSKA OPREMA: Potrebna je standardna oprema za boravak u planini: ruksak, gojzerice, hodački štapovi, slojevita odjeća, vjetrovka, zaštita od kiše-kabanica (pelerina), kapa, rukavice, prva pomoć, zaštitna krema od sunca, baterijska svjetiljka; armafleks, šator (ko želi);

– DOKUMENTI: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica, novac;

– ZAHTJEVNOST PLANINARSKE TURE: K3 – Kondicijski zahtjevna tura (preko 8h sati hoda); T1 – Tehnički ne zahtjevno.

Vođa izleta: Dino Karadža

Važna napomena:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i sl.).

Sekcija za planinarske aktivnosti