PD Željezničar

Dvodnevna tura na Bjelašnicu – Otvaranje sezone

Otvaramo sezonu dvodnevnom turom na Bjelašnicu! Resultat is open (copyright Baka Slišković)!

Dakle, ako padne tri metra snijega možda ćemo prvi dan do Šiljka, a ako padne malo manje možda ćemo i na najviši vrh Bjelašnice – Opservatoriju. A možda i na Krvavac. Daleko je i visoko, ne bi Vam znali rejt (reć).

– POLAZAK: Subota (19.01.2019.) u 7.00h sa platoa ispred Zemaljskog muzeja.

Tura:
Bijele vode – Štini do – Opservatorija(2067m/nv) – Vlahinja?(trajanje 8 sati); Povratak i noćenje u domu na Bijelim vodama

Nedelja (20.01.2019.): Bijele vode – Hojta – Bijele vode – Babin do

Prijave i uplate za izlet najkasnije do 17.01.2019. do 21,00 sati u prostorijama Društva, Ključka 2, (ispod Kina Bosna u Alipašinoj) ili na žiro račun 3389002207592455 sa naznakom: Uplata ture za Bjelašnicu, te ime i prezime. Uplate se primaju zaključno sa četvrtkom. Prijave uključuju prevoz i spavanje.

Troškovi izleta po osobi iznose 25,00KM u šta je uračunat prevoz te spavanje.

Broj mjesta je ograničen i prijave će se primati do popunjavanja mjesta.

– POVRATAK je u planiran u nedelju u 18.00h.

– PREHRANA: Hrana i piće – iz ruksaka; ponijeti dovoljno tekućine za cjelodnevni boravak u prirodi u zimskim uslovima. U domu je moguće naručiti hranu i piće.

– PLANINARSKA OPREMA: Potrebna je standardna oprema za boravak u planini u zimskim uslovima: ruksak, gojzerice, hodački štapovi, slojevita odjeća, vjetrovka, kapa, rukavice, prva pomoć, zaštitna krema od sunca, sunčane naočale i/ili brile, baterijska svjetiljka;VREĆA ZA SPAVANJE; turne skije ili krplje ukoliko ih posjedujete;

– DOKUMENTI: osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica, novac;

– ZAHTJEVNOST PLANINARSKE TURE: K2 – Kondicijski srednje zahtjevna tura (do 8h sati hoda u zimskim uslovima); T1 – Tehnički ne zahtjevno.

Vođa izleta: Kadirić Dalvin

Važna napomena:

Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa Vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i sl.).

Sekcija za planinarske aktivnosti